Waarom kiezen voor Wax & Board ?

Wij hanteren geen geautomatiseerde machines voor het onderhoud van jouw Ski of Snowboard, ook niet voor het slijpen of polijsten. Het is een basis principe bij Wax & Board dat machines een laatste hulpmiddel moeten zijn, deze toestellen zijn namelijk ontworpen om onderhoud te ondersteunen, niet om kwalitatief onderhoud of jaren van kennis en ervaring te vervangen. Dit wil ook inhouden dat een Ski en Snowboard onderhoudsbeurt -of het nu waxen of slijpen is- veel langer zal duren, reken hiervoor minstens op een uur werk in vergelijking met de machinale service van 5 minuten welke inferieur is qua kwaliteit en wat dus simpelweg niet vergeleken kan worden.

Een handmatige Hot Wax krijgt voldoende tijd om af te koelen om zo diep door te dringen in de poriën van je Ski of Snowboard, het aanbrengen van structuur doen we met verschillend specifieke borstels. Dit werk herhalen we meerdere malen en handmatig: nl tot dat je base in perfecte staat is.

Bij het slijpen van een Ski of Snowboard base/side edge vijlen we met 1 specifieke en perfecte hoek, welke we vervolgens polijsten van ruw naar extra fijn met behulp van onder andere diamand vijlen en speciaal gesteente zoals bv “Arkansas Hard”.

Onze gebruikte waxen zijn niet alleen ecologisch verantwoord, deze zijn ook de beste in hun klasse en worden onder andere gebruikt door topsporters wereldwijd. Afhankelijk van het seizoen en type materiaal, Ski of Snowboard, maken wij de juiste keuze uit ons basis wax assortiment en werken deze base wax af met een behandeling uniek aan Wax & Board.

Handmatig onderhoud is superieur; het eindresultaat is te wijden aan de kennis, skills en expertise van je onderhoudsman. Bij Wax & Board zijn we overtuigd van onze onderhoudskwaliteit en garanderen we een perfecte glijbeurt van zodra je in jouw bindingen stapt!

Contacteer ons

GSM: 0468/474.333
Opgelet: Wij werken enkel op afspraak!

Open chat
1
Hulp nodig?
Hallo!
Kunnen we jou met iets helpen?
Powered by